Crispy Chicken Tacot
"Nyt varoitan. Saattaa olla, että tarvitset useamman paketin Jyväbroilerin isoja, maustamattomia broilerin fileeesuikaleita, sillä näihin pehmeisiin tacoihin tulee himo! Normaalit kanatacot on toki ok, mutta kun leivität mehevät kanasuikaleet pankolla ja pyöräytät kypsät, rapsakat palaset bbq-soosissa niin voin luvata, että makunystyräsi huutavat hoosiannaa. Ihanaa on, sen takaan!"
reseptin kehittäjä Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi
Raaka-aineet
Coleslaw:
200 g pala punakaalia
2 kpl porkkanaa
2 kpl kevätsipulia
0,5 ruukku korianteria
1-2 kpl jalapenoa
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
0,25 dl valkoviinietikkaa
2 tl vaahterasiirappia
1 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl dijonsinappia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Paneroidut broilerit:
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 kpl kananmunaa
0,5 pss pankojauhoja
Kastike:
1 dl hyvää bbq-kastiketta
1 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl omenamehua
2 tl limettimehua
1 kpl limetin kuori raastettuna
0,25 tl chilirouhetta
Lisäksi
10 kpl pehmeitä pieniä tacokuoria/tortilloja
0,5 ruukku korianteria
0,25 kpl ananasta kuutioina
majoneesia
Valmistusohje
Aloita valmistus coleslawsta. Suikaloi kaali ohueksi joko keittiömandoliinilla tai veitsellä. Raasta porkkanat, suikaloi kevätsipulit ja hienonna korianteri. Leikkaa jalapenot ohuiksi viipaleiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa.
Valmista sitten broilerit. Pyyhi broileripalat kuiviksi. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Vatkaa matalassa kulhossa munien rakenne rikki ja kumoa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Kasta broilerisuikaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pyöräytä ne pankojauhoissa. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Sekoita bbq-kastikkeen joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, omenamehu, limetin mehu ja kuoriraaste sekä chilirouhe. Voitele broileripalat kauttaaltaan kastikkeella.