Grillattu pizza Jyväbroiler Sitrus-Rakuunalla
Grillissä paistuva pizza on täydellinen herkku kesään. Ihanan juustoisen ja raikkaan pizzan kruunaa maukas Jyväbroiler Sitrus-Rakuuna.
Raaka-aineet
Taikina
500 g "tipo 00"-vehnäjauhoja
10 g suolaa
3,25 dl vettä
2,5 g tuorehiivaa
30 ml oliiviöljyä
Täyte
200 g San Marzano -tomaattikastiketta
200 g mozzarellajuustoa, mieluiten bufala-mozzarellaa
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Sitrus-Rakuuna 380g
Tuoretta rakuunaa viimeistelyyn
Valmistusohje
- 1. Valmista taikina sekoittamalla tuorehiiva lämpimään veteen ja antamalla sen aktivoitua muutaman minuutin ajan. Sekoita sitten jauhot ja suola kulhossa ja lisää hiivavesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja elastista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
- 2. Kun taikina on hieman kohonnut, jaa se kolmeen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Anna niiden fermentoitua jääkaapissa vähintään 72 tuntia esimerkiksi isossa minigrip-pussissa.
- 3. Ota taikinapallot huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
- 4. Kuumenna grilli mahdollisimman kuumaksi, vähintään 300°C.
- 5. Kauli taikinapallot ohuiksi pizzapohjiksi.
- 6. Levitä tomaattikastike pizzapohjille ja asettele päälle mozzarellaraaste.
- 7. Paista Jyväbroiler Sitrus-Rakuunalla maustettu broileri grillissä kypsäksi.
- 8. Lisää kypsä broileri pizzan päälle.
- 9. Paista pizzaa grillissä noin 5-7 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut ja saanut hieman väriä.
- 10. Ota pizza pois grillistä ja viimeistele tuoreella rakuunalla. Leikkaa pizza paloiksi ja nauti välittömästi!