Juustoilla täytetyt broilerin fileet
Tässä reseptissä broilerin fileet saavat herkullisen täytteen, joka on sekoitettu fetajuustosta ja tuorejuustosta. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös sulatejuustoa tai ricottajuustoa. Täytteen mausteita voi vaihdella oman mielen mukaan. Tarjoile broilerifileet uunikasvisten kanssa.
Raaka-aineet
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Persilja-Valkosipuli 390g
Tuorejuustotahna
150 g tuorejuustoa
150 g fetajuustoa murustettuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 kpl ruukku hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 kpl limen mehu ja kuori raastettuna
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Uunikasvikset
1 kpl pieni parsakaali lohkoina
4 kpl isoa perunaa viipaleina
2 kpl isoa porkkanaa paloina
1 kpl pieni kesäkurpitsa viipaleina
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
lehtipersiljaa viimeistelyyn
Valmistusohje
Tee broilerin fileisiin viilto leikkaamalla sivusta fileeseen iso tasku. Sekoita tuorejuustotahnan ainekset sekaisin kulhossa ja täytä broilerin fileet tahnalla. Sulje taskut reunoilta hammastikuilla.
Sekoita pilkotut kasvikset leivinpaperilla vuoratulla pellillä tai isossa uunivuoassa öljyn ja mausteiden kanssa. Laita broilerin fileet kasvisten kanssa pellille tai uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.
Viimeistele juustoilla täytetyt broilerin fileet lehtipersiljalla. Voit tarjoilla kastikkeena esimerkiksi limellä maustettua jogurttia.