Jyväbroiler Sitrus-Rakuuna Sahramirisotto

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Tämä resepti on arkeen luksusta tuova ruoka, joka yhdistää pehmeän risoton täyteläisen maun mehukkaaseen kanaan ja aromikkaaseen sahramiin. Sahrami tuo risottoon syvyyttä ja ainutlaatuisen kultaisen värin, kun taas kana lisää annokseen proteiinia ja täyteläisyyttä.

002 Jyväbroiler 5-2024 LOW RES.jpg

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Sitrus-Rakuuna 380g

2 rkl oliiviöljyä

1 kpl hienonnettu sipuli

2 kpl murskattuja valkosipulinkynsiä

300 g risottoriisiä, Arborio

1 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

0,5 g aitoa sahramia (noin 1 tl sahramilankoja)

50 g raastettua parmesaanijuustoa

tuoretta rakuunaa

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

  1. 1. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota kunnes sipuli on pehmeää.
  2.  
  3. 2. Lisää risottoriisi kattilaan ja kuullota muutama minuutti, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
  4.  
  5. 3. Lisää valkoviini riisin joukkoon ja anna sen haihtua kokonaan.
  6.  
  7. 4. Lisää kanalientä vähitellen riisin joukkoon, noin 1 dl kerrallaan. Sekoita risottoa säännöllisesti ja anna nesteen imeytyä ennen seuraavan erän lisäämistä.
  8.  
  9. 5. Kun risotto on lähes kypsää, lisää sahramilanka liuotettuna pienessä määrässä kuumaa vettä. Sekoita hyvin.
  10.  
  11. 6. Paista Jyväbroiler Sitrus-Rakuuna maustetut fileepihvit pannulla öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.
  12.  
  13. 7. Kun risotto on kypsää ja kermaista, sekoita joukkoon leikatut fileepihvipalat tai laita ne kokonaisena risoton päälle. Lisää myös raastettu parmesaanijuusto ja pilkottu rukola. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
  14.  
  15. 8. Tarjoile sahramirisotto sellaisenaan ja nauti herkullisesta ateriasta!

Maistuiko ruoka?