Kana-kantarellirisotto
Jyväbroilerin Persilja-Valkosipuli Broilerin Filee on täydellinen pari maukkaalle parmesaanirisotolle. Paista sekä kananfileet että kanttarellit samassa pannussa, jossa valmistat risoton. Näin varmistat, että kaikki maut jäävät talteen risottoon.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Persilja-Valkosipuli 390g
Risotto:
1 dl valkoviiniä
3 dl kanalientä
1/2 ltr puhdistettuja pikottuja kanttarelleja
2 rkl voita
1 hienonnettu pieni sipuli
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 dl risottoriisiä
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaaniraastetta
Koristeluun
lentipersiljaa
Valmistusohje
Kypsennä kananfileet pakkauksen ohjeen mukaan pannulla ja siirrä fileet sivuun odottamaan.
Ruskista samalla pannulla kantarellit 1 ruokalusikallisessa voita ja siirrä nekin sivuun.
Lämmitä kattilassa valkoviini ja kanaliemi.
Kuullota sipuli ja valkosipuli lopussa voissa edelleen käyttäen samaa pannua, jossa paistoit myös kananfileet ja sienet.
Lisää risottoriisit pannulle, ja jatka kuullottamista hetki.
Lisää kasvisliemi-viinisekoitusta riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen.
Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä. Kypsennä kunnes riisi on sopivan pehmeää (noin 15-20 minuuttia) ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon kantarellit ja parmesaaniraaste.
Leikkaa kananfileet viipaleiksi, ja tarjoile risotto kananfileeviipaleiden kanssa lehtipersiljalla viimeisteltynä.