Kookos-kvinoa-kanabowl
Raikas ja herkullinen kanabowl viimeistellään rapeaksi paahdetulla kvinoalla. Aurinkoinen annos on kiva pakata mukaan vaikka lounasevääksi töihin.
Raaka-aineet
1 kpl pieni punainen chili
1 rkl öljyä
400 g kookosmaitoa
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl kvinoaa
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g
3 rkl rypsiöljyä
0,5 kpl kurkku
0,5 ruukku basilikaa
ripaus suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 kpl syöntikypsä mango
0,5 dl oliiviöljyä
Rapeaksi paahdettu kvinoa:
1 dl kvinoaa
0,5 tl suolaa
Valmistusohje
Valmista ensin rapeaksi paahdettu kvinoa. Keitä 1 dl kvinoaa kypsäksi. Siivilöi ja kuivaa paperilla painellen siivilässä. Laita kvinoa miedolle lämmölle kuivalle paistinpannulle kuivumaan. Paahda hetki välillä sekoittaen ja lisää hieman pannun lämpöä ja paahda kvinoaa, kunnes se alkaa kevyesti poksahtelemaan. Mausta rapeaksi paahtunut kvinoa suolalla.
Kuullota hienonnettua chiliä hetki öljyssä. Lisää kookosmaito, vesi ja suolaa. Kiehauta. Lisää joukkoon kvinoa ja keitä kypsäksi hauduttaen miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia.
Paista fileesuikaleet öljyssä kypsäksi.
Raasta kurkku ja hienonna joukkoon basilika. Mausta suolalla ja omenaviinietikalla.
Kuutioi mango.
Kokoa bowl sektoreittain kookos-kvinoan päälle. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja ripottele pinnalle paahdettua rapeaa kvinoaa.