Rapeat kanawrapit
Rapea kanawrap maukas herkku, jossa yhdistyvät ihanan rapea kana, tuoreet vihannekset ja raikas kastike – kaikki kätevästi tortillan sisällä. Tämä resepti on täydellinen niin kiireisiin arkipäiviin kuin viikonlopun rentoihin hetkiin. Rapea kana ja raikkaat täytteet vievät kielen mennessään!


Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g
2 kpl kananmunia
150 g pankojauhoa
2 dl rypsiöljyä paistamiseen
4 kpl isoja vehnätortilloja
jääsalaattia ja pinaattia
Tuoretomaattisalsa
250 g miniluumutomaatteja
1 kpl punasipuli
1 kpl chilipalko
0,5 kpl limen mehu
0,5 kpl ruukkua lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Yrttijogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa ja mustapippuria
0,5 tl hunajaa
1-2 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl sitruunamehua
0,5 kpl ruukkua tuoretta minttua
0,5 kpl ruukkua basilikaa
Valmistusohje
Paneroi kanasuikaleet kananmunassa ja pankojauhossa. Paista reilussa öljyssä kauniin kullanruskeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
Leikkaa salsaa varten tomaatit, sipulit ja chili pieniksi. Sekoita. Mausta lehtipersiljalla, suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja puristetulla limemehulla. Voit käyttää enemmän chiliä, jos pidät tulisemmasta. Salsan voi tehdä myös etukäteen maustumaan jääkaappiin.
Sekoita jogurttiin puristettu valkosipuli ja leikatut yrtit. Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Voit tehdä myös yrttijogurtin maustumaan ennakkoon halutessasi.
Leikkaa apuviilto tortillan alaosaan, tortillan keskustaa kohti. Täytä yläosan ¼ salaatilla, paneroidulla kanalla ja yrttijogurtilla. Täytä viereinen yläosan ¼ tomaattisalsalla ja pinaatilla, sekä halutessasi muilla kasviksilla. Taita tyhjät osat täytettyjen päälle ja käännä tortilla kolmioksi.