Rosmariini-karpalokanaa ja lämmintä juurikassalaattia

Työaika Kokonaisaika 45 min
2 annosta

Punajuuren sukulaiset raita- ja keltajuuri ovat näyttäviä raaka-aineita syksyiseen juuressalaattiin. Punajuurta miedomman maun omaavat juurikkaat maistuvat myös raakana, kunhan leikkaat juurikkaista oikein ohuita viipaleita.

12427_nelio.png

Raaka-aineet

4 kpl raitajuurta

4 kpl keltajuurta

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl hunajaa

2-3 kpl rosmariinin oksaa

suolaa

rouhittua mustapippuria

2 tl raastettua piparjuurta

2 dl turkkilaista jogurttia

40 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g

0,5 rkl rypsiöljyä

2 rkl granaattiomenan siemeniä

mintun lehtiä

Valmistusohje

Kuori raita- ja keltajuuret. Viipaloi yksi raita- ja yksi keltajuuri mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita jääveteen odottamaan annoksen viimeistelyä.

 

Leikkaa loput juurikkaat ronskeiksi lohkoiksi ja sekoita lohkoihin rypsiöljy, hunaja, rosmariinin lehdet, sekä suolaa ja pippuria. Paahda juurikkaita 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

 

Sekoita raastettu piparjuuri jogurttiin.

 

Paahda pistaasipähkinät nopeasti pannulla ja mausta suolalla. Paista kananfileisiin kaunis väri öljytyllä pannulla, ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

 

Levitä jogurttikastiketta lautasen pohjalle. Aseta jogurtin päälle paahdetut juurekset, pähkinät, granaattiomenan siemenet sekä raa’at juurikasviipaleet. Lisää kananfilee vierelle ja koristele hienonnetulla minttua.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut