Uunifilee-flatbreadit
Herkulliset Jyväbroiler-uunifileellä täytetyt flatbreadit vievät isommankin nälän mennessään. Reseptissä toimii hyvin myös esimerkiksi naan-leipä tai pita, mikäli haluat oikaista ja ostaa leivät valmiina kaupasta.
Voit vaihdella kasviksia mieltymystesi ja satokauden mukaan. Suosittelemme testaamaan esimerkiksi avokadoa ja maissia.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Uunifilee Tomaatti-Persilja & Paprikavoi 590g
1 prk (275 g) hummusta
15 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
1 kpl punasipuli ohuiksi suikaleiksi leikattuna
1 ruukku romaine-salaattia hienonnettuna
1 ruukku lehtipersiljaa
1 kpl granaattiomena
Flatbreadit (16 kpl)
2 dl (170 g) kädenlämpöistä vettä
14 g kuivahiivaa
2 tl (10 g) sokeria
2 tl (10 g) suolaa
2 dl (190 g) turkkilaista jogurttia
8 dl (500 g) vehnäjauhoja
oliiviöljyä voiteluun
Tsatsiki
250 g turkkilaista jugurttia
1 kpl kurkku raastettuna ja vedet pois puristettuna
1 kpl valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita kulhossa keskenään kaikki flatbread-taikinan ainekset jauhoja lukuun ottamatta. Lisää jauhot muutamassa osassa nesteeseen. Vaivaa taikina käsin kiinteäksi palloksi, ja jätä peitettynä kohoamaan huoneenlämpöön reiluksi puoleksi tunniksi.
Poista uunifileepakkauksesta kalvo ja kypsennä fileitä rasiassaan 30–35 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
Sekoita tsatsikin ainekset keskenään, ja nosta valmis tsatsiki jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna pallojen kohota noin 10 minuuttia. Kauli sitten palloista noin 10–15 cm halkaisijaltaan olevia ohuita lättyjä. Paista lätyt kuivalla kuumalla pannulla molemmin puolin. Valele paiston jälkeen pintaan oliiviöljyä ja laita keittiöliinan alle lepäämään. Pinoa aina seuraava flatbread vanhan päälle, tällä tavoin ne säilyvät lämpiminä pidempään.
Irrota granaattiomenoista siemenet. Hienonna persiljan lehdet karkeasti.
Leikkaa kypsät uunifileet viipaleiksi. Kokoa kaikki täytteet flatbreadien päälle ja nauti.